Ledový čaj - Orangina

2. srpna 2012 v 9:47 | |<-_ Ş € ® € Ņ € ¥ _->|

Ledový čaj - Orangina


Vložil Tomáš Klouda 2.8.2012, autor Tomáš Klouda


list
list
Info od prodejce:
Složení:oplodí šípku, ibišek,pravý černý čaj,pravý zelený čaj Sencha,listy máty,kousky mrkve,citrónové oplodí,kousky jablka a meruňky, aroma,květy heřmánku,bodláku a měsíčku,meduňka,kousky pomeranče, vousatka.
Příprava: vroucí vodou zalejte čaj v poměru 0,6l na 4 polévkové lžíce. Ponechte 6 minut louhovat. 1l nádobu naplňte do 2/3 kostkami ledu a ihned přelijte připraveným čajem.
list
list
Suchý list pestrobarevný, množství surovin, citrusová poměrně výrazná vůně.
list
list
Příprava na studeno:
1,3l konvice varné sklo, 90°C horká voda, 10min louhování, 9g listu
Po vystydnutí dáváme vychladit do lednice, před popíjením přidáme kostky ledu, případně naředíme vodou - dle jednotlivců a jejich chutí. Vynikající je vhodit do chladnoucího nálevu i čerstvou mátu, celek tak dostane mátový nádech, díky kterému nás nálev po vypití krásně protáhne.
Barva nálevu tmavě červená, značně kalný nálev.
Vůně silně po nektarince, poměrně dost nepřirozená, umělá vůně, velmi sladká.
Chuť samotná vcelku krátká, neagresivní výrazné tóny citrusů - nektarinka - působí poněkud uměle, pozadí nakyslé od ibišku, poněkud sráží celkový sladký charakter a vyváženost nálevu, působí však velmi osvěžujícím efektem. Pestrý nálev, v pozadí lze cítit i bylinné prvky, v závěru pak lehká nektarinka s jabkem a výrazným ibiškem v pozadí. Sladko-nakyslé tělo.
Dochuť nepříliš dlouhá, spíše středně dlouhého trvání, primární chuťovou složkou je nektarinková umělá chuť s výraznou vedlejší chutí ibišku a jablka. Závěr velmi sladký, nektarinka v pozadí bylinný podtón.
list
Závěr: Osvěžující celek, skvěle zažene žízeň a pocit horka, poněkud umělé tóny (přidané aroma), přesto však v poměru s cenou a gramáží skvělé letní pití.

Cena: 45,-/80g

Prodejce: Oxalis.cz

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.