Alpský punč (Oxalis)

20. prosince 2012 v 10:56 | |<-_ Ş € ® € Ņ € ¥ _->|

Alpský punč (Oxalis)


Vložil Tomáš Klouda 20.12.2012, autor Jana Kloudová


nadobi
nadobi
Info od prodejce:
Složení: pravý černý čaj, rozinky (rozinky, rostlinný olej), jablka, skořice, aroma, květy pomerančovníku, listy ořešáku, hřebíček. Může obsahovat stopy suchých skořápkových plodů.
Země původu: Srí Lanka
list
Suchý list poměrně dost tmavý, uspokojivé množství dalších příměsí, nejčastěji květy pomerančovníku, rozinky a hřebíček. Pestrá hezká směska na pohled.
list
Příprava:
Na 400ml cca 8-10g
Zalít vroucí vodou
Doba louhování cca 3-5 minut

Vůně: Voní jak pravý horký punč (po citrusech, jablcích, hřebíčku), ale černý čaj dodává mnohem jemnější vůni.
Chuť: Je zde hodně cítit černý čaj s příchutí jablka a hřebíčku. Mírná nahořklost (skrze černý čaj). Chuť citrusu není nijak zvlášť silná, cítit je spíše sladká medová dochuť. Příjemně zahřeje a hodí se například k buchtě či něčemu sladkému - ideální k cukroví - linecké :-) :-)
Dochuť: krátká, lehce po citrusech, lehce svíravá složka na jazyku, jemné kořeněné tóny hřebíčku.
list
Listy nejsou celistvé, čaj obsahuje také větvičky a okvětní lístky pomerančovníku.
list
Závěr: Jsme zastánci názoru, že takovéto zimní čaje jsou nejlepší namíchat doma dle vlastní chutě, tento není špatný, ale není ani kdoví jak oslnivý, výraznost je slabší a cenově přes official stránky také nevychází extra levně, ale v poměru s uvedenou pořizovací cenou je to dobré hřejivé pití. Jistě to není špatný čaj pro návštěvy, nebo při začátcích s čajem.

Cena: 39,-/60g v malém krámku s dárkovými předměty, líbí se mi, že objednávají kyvadlově, když vyprodají zádsoby, zase čerstvé, aby jim to na prodejně nevyčichlo (internetová cena 54,-/60g cenově už mi přijde dost...)

Prodejce: Oxalis

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Boudicca Boudicca | Web | 28. prosince 2012 v 23:38 | Reagovat

Vypadá dobře, mám podobné směsky ráda :)
Jinak MF Dnes byl v sobotu (asi, nevím jak to teď přes svátky vychází) zajímavý rozhovor s majitelem a zakladatelem Oxalisu.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.